Rekening openen vennootschappen

Klant worden bij Rabobank.be is gratis en heel eenvoudig. Een rekening opent u in 3 stappen:

 1. Download het aanvraagformulier voor het openen van een rekening voor zelfstandigen.
 2. Druk het formulier af, vul het in en stuur het ondertekend op per post, met een recto-verso kopie van uw identiteitskaart.
 3. U hoeft de omslag niet te frankeren. Ons postadres is:

  Antwoordcode
  Rabobank.be
  DA 852-969-4
  2600 Berchem
   

Eenmaal uw rekeningen zijn geopend ontvangt u per post uw rekeningnummers, een gebruikersnummer en een digipass.

Voor u aan de slag kunt, moet u nog het volgende doen:

 • Voer eerst een overschrijving uit van een rekening op uw naam bij een andere Belgische bank naar uw nieuwe spaar- of zichtrekening bij Rabobank.be. Omdat we al het nodige doen om uw veiligheid te garanderen, dient die andere bank een Belgische bank met een kantorennetwerk te zijn. Het bedrag mag u vrij kiezen.
 • Activeer vervolgens uw digipass. Surf hiervoor naar www.rabobank.be en kies ‘Mijn rekeningen’. Daar klikt u op ‘Activeer nu uw digipass’. Met uw gebruikersnummer en uw geboortedatum vraagt u een opstartpincode aan om de digipass te activeren.
 • U ontvangt de code onmiddellijk via e-mail of SMS.
 • Stel met de opstartpincode uw persoonlijke pincode in.
 • Eens u toegang hebt tot de beveiligde site, kunt u makkelijk andere rekeningen openen of starten met beleggen.

Open een rekening

Klant worden bij Rabobank.be is gratis en heel eenvoudig. Een rekening voor uw vennootschap opent u in 3 stappen:

 1. Download het aanvraagformulier voor het openen van een rekening voor uw vennootschap.
 2. Druk het formulier af, vul het in en laat het ondertekenen door de opgegeven mandataris en vertegenwoordiger(s), en voeg de gevraagde documenten toe die op het formulier vermeld staan.
 3. Stuur ons het ondertekende aanvraagformulier op per post, samen met de bijgevoegde documenten. U hoeft de omslag niet te frankeren. Ons postadres is:

  Antwoordcode
  Rabobank.be
  DA 852-969-4
  2600 Berchem

  Eenmaal de Rabo Business Account is geopend, ontvangt de mandataris per post het rekeningnummer, een gebruikersnummer en een digipass.

Voor u aan de slag kunt, moet u nog het volgende doen:

 • Activeer de digipass. Surf hiervoor naar www.rabobank.be en kies ‘Mijn rekeningen’. Daar klikt u op ‘Activeer nu uw digipass’. Met het gebruikersnummer en de geboortedatum van de mandataris vraagt u een opstartpincode aan om de digipass te activeren.
 • De mandataris ontvangt de code onmiddellijk via e-mail of SMS.
 • Stel met de opstartpincode een persoonlijke pincode in.
 • Eens u toegang hebt tot de beveiligde site, kunt u makkelijk bijkomende rekeningen openen of starten met beleggen.

Ontdek de Rabo Business Account

Hebt u al een Rabo Business Account? Dan kunt u zelf online een Rabo Business Plus Account toevoegen aan uw bestaande rekeningen. Zo gaat u te werk:

 • Log in met uw digipass via ‘Mijn rekeningen’,
 • Klik op ‘Sparen’,
 • Kies voor ‘Bijkomende rekening openen’,
 • Selecteer de Rabo Business Plus Account,
 • Bevestig met uw digipass.

Uw rekening wordt onmiddellijk aangemaakt, dus u kunt er meteen mee aan de slag.

Bent u nog geen klant bij Rabobank.be? Open dan eerst een Rabo Business Account. Dit is eenvoudig en gratis. Wanneer die geactiveerd is, maakt u gratis de Rabo Business Plus Account aan zoals hierboven beschreven staat.

Ontdek de Rabo Business Plus Account

Een internetrekening bij Rabobank.be kost u helemaal niets. U betaalt geen beheerskosten en ook de digipass is volledig gratis (waarde: 15 euro).

Wij zijn een 100% internetbank, met vaste lage kosten en een coöperatieve structuur. Daardoor kunnen wij u jaar na jaar een goede rente en gratis dienstverlening garanderen. Zonder voorwaarden, vanaf de eerste dag.

Op naam van een vennootschap kunt u bij Rabobank.be slechts één Rabo Business Account en één Rabo Business Plus Account openen.

Het is wel mogelijk om meerdere termijnrekeningen toe te voegen aan de bestaande rekening.
 1. Als natuurlijke persoon of zelfstandige:


  U kunt een rekening openen bij Rabobank.be als uw officiële en fiscale woonplaats in België is.
  Dit geldt ook voor:
  • Minderjarigen, waarbij een ouder of wettelijk vertegenwoordiger de rol van mandataris vervult en de rekening beheert tot het kind 18 jaar wordt.
  • Gemeenschappelijke rekeningen op naam van 2 meerderjarige personen.

  Bent u een ‘US-person’?
  FATCA, kort voor ‘Foreign Account Task Compliance Act, is een Amerikaanse wet die internationale belastingontduiking moet tegengaan. In het kader daarvan zijn ook Belgische banken wettelijk verplicht om de gegevens van zogeheten ‘US Persons’ – personen met de Amerikaanse nationaliteit of met fiscale verplichtingen in de VS - door te geven aan de belastingadministratie. Die rapporteert de informatie vervolgens aan de Amerikaanse belastingdienst.
  Check meteen of u een ‘US-person’ bent

  Omdat we bij Rabobank.be al het nodige doen om uw veiligheid te garanderen, dient u eveneens een rekening te hebben bij een andere Belgische bank met een kantorennetwerk. We zullen u immers vragen om vanuit deze rekening een eerste storting te doen, vooraleer we uw rekeningen bij Rabobank.be kunnen activeren.

 2. Als vennootschap:


  U kunt een rekening openen bij Rabobank.be op voorwaarde dat:
  • de vestiging van de vennootschap in België is,
  • de mandataris, bestuurder en uiteindelijke begunstigden van de rekening hun officiële woonplaats in België hebben.

Open een rekening

Als internetbank werken wij uitsluitend online. Uw bankzaken regelt u zelf, via het internet, waar en wanneer het u past. 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

Precies omdat we geen (duur) kantorennetwerk hebben, kunnen we onze algemene kosten laag houden. En u een goede rente en gratis dienstverlening garanderen. Een rekening openen, beheren en afsluiten is volledig gratis bij Rabobank.be.

Hebt u een vraag? Wij helpen u graag verder.

Contacteer onze klantendienst

Rabobank.be is voor 100% een internetbank. U regelt zelf al uw bankzaken, zonder onze tussenkomst. We aanvaarden slechts 1 mandataris om de rekening van een vennootschap te beheren. Deze mandataris moet meerderjarig zijn, Belgisch ingezetene zijn en vermeld staan in de statuten en de benoemingsakte.

De enige manier om iemand een volmacht te geven op de rekening van uw vennootschap, is dus door die persoon uw digipass en pincode te laten gebruiken. Let wel: uw pincode en digipass delen gebeurt op eigen risico.

Lees meer over veilig internetbankieren

Wij staan voor u klaar.

Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30

Stephane Ginestet Cathérine Hamelink
Gelieve een geldig telefoonnummer in te vullen. De verbinding is mislukt. Probeer het later nog een keer. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug