Wat voor spaarder bent u?

Nu u weet dat persoonlijkheden een invloed kunnen uitoefenen op het spaargedrag, bent u misschien benieuwd of deze theorie ook op u van toepassing is. We schetsen hieronder enkele herkenbare spaarders waarmee u zich kunt vergelijken. Met welke spaarder identificeert u zich het meest?

1. De zorgeloze spaarder

Deze spaarder spaart enkel als het echt moet. Hij wil vooral nu van het leven genieten en spenderen. Dit zijn spaarders die vaak maar één spaarrekening hebben en hier nauwelijks naar omkijken. Als ze iets overhebben aan het einde van de maand, dan is dat mooi meegenomen, anders is het voor volgende maand. Doorlopende opdracht van zichtrekening naar spaarrekening? Niet voor deze spaarder.

Mogelijke persoonlijkheid: Emotioneel instabiel, extravert, laks.

2. De spaarder voor tegenslagen

Deze spaarder spaart elke maand, soms aan het begin, soms aan het einde. Hij spaart vooral volgens het principe ‘appeltje voor de dorst’ en is niet zozeer bezig met allerlei spaardoelen, maar hij durft wel meer dan één spaarrekening te hebben, vaak bij twee verschillende banken. Het idee: als er ooit iets gebeurt met mij of mijn bank, dan heb ik een buffer.

Mogelijke persoonlijkheid: Emotioneel instabiel, eerder introvert, ordelijk.

3. De loyale spaarder

Deze spaarder is bezorgd om zijn toekomst en spaart zoveel mogelijk, zo snel mogelijk, maar alles op één rekening bij één veilige en betrouwbare (familie)bank. Extra’s zoals vakantiegeld of bonussen zet deze spaarder onmiddellijk op die spaarrekening. Uitgaven schuwt hij en sparen doet hij liefst zodra de inkomsten binnenkomen aan het begin van de maand, vaak via doorlopende opdracht.

Mogelijke persoonlijkheid: Emotioneel stabiel, introvert of extravert, ordelijk.

4. De toekomstgerichte spaarder

Deze spaarder heeft veel spaardoelen die hij verwezenlijkt wil zien binnen een bepaalde termijn. Daarvoor heeft hij verschillende spaarrekeningen, en dat ook vaak bij verschillende banken. Deze spaarder spaart aan het begin van de maand via doorlopende opdracht en is niet bang om te snoeien in de uitgaven omdat hij exact weet wat hem te wachten staat. Deze spaarder heeft vaak ook een mooi overzicht over zijn financiën.

Mogelijke persoonlijkheid: Emotioneel stabiel, extravert, ordelijk.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.