Rabo Zichtrekening
voor particulieren

  • gratis online zichtrekening
  • om vlot betaaltransacties te kunnen uitvoeren
  • uw geld is optimaal beschikbaar
Rabo Compte à Vue

Uw voordelen met de Rabo Zichtrekening

Bij het openen van een spaarrekening bij Rabobank.be krijgt u automatisch een gratis zichtrekening om transacties uit te voeren. U kunt overschrijven naar elke bank in Europa. Op werkdagen worden overschrijvingen onmiddellijk behandeld, zodat u steeds snel aan uw geld kunt.

Storten kan direct op uw spaarrekening zonder omweg via de zichtrekening dus. Zo blijft uw spaargeld optimaal beschikbaar.

Zowel de zichtrekening als de transacties zijn volledig gratis bij Rabobank.be.

Openen, beheren of afsluiten
Gratis
Creditrente op jaarbasis
Geen
Debetrente zonder kredietfaciliteit op jaarbasis
(Debetstanden zijn in principe niet toegestaan. Ontstaat er om technische redenen toch een debetstand, dan bedraagt de debetrente 10%)
10%
Verrichtingen en uittreksels
Gratis
Digipass en vervanging
Gratis
 

Goed om te weten

Wie kan een Rabo Zichtrekening openen?

Meerderjarige particulieren met een officiële en fiscale woonplaats in België.

Waarom een Rabo Zichtrekening?

Bij de Rabo Zichtrekening hoort geen bankkaart of kredietkaart. Het doel ervan is transacties mogelijk te maken tussen uw rekeningen bij Rabobank.be of andere banken. Door het gewenste bedrag eerst over te schrijven naar uw zichtrekening bij Rabobank.be, materialiseert u uw geld online. Vandaar kan het naar elke rekening bij een andere Europese bank.

Hoe snel worden overschrijvingen uitgevoerd?

Snelle online overschrijvingen van uw Rabo-rekeningen naar een andere bank zijn bij ons altijd de norm geweest. Voert u uw overschrijving op een werkdag voor 13 uur ’s middags uit? Dan wordt het bedrag dezelfde dag nog aan de begunstigde bank overgemaakt en staat het meestal dezelfde dag nog op de andere rekening. Verricht u een overschrijving tijdens weekends, feestdagen of bank holidays, dan verwerken we uw opdracht de eerstvolgende werkdag. 
Een overschrijving tussen uw zicht- en spaarrekening gebeurt steeds in een paar seconden. Bovendien zijn alle rekeningen en overschrijvingen bij Rabobank.be gratis.

Tip

Overschrijvingen worden enkel op werkdagen verwerkt. Vermijd daarom om uw betalingsopdrachten in te boeken vlak voor of op feestdagen, of tijdens het weekend.

Wat zijn de risico's van een spaarrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht. Bekijk de kredietwaardigheid van Rabobank.

Lees de infofiche voor u een rekening opent.

Waarom u een uitstekende keuze maakt met Rabobank.be

Uw geld brengt echt op
Bij Rabobank.be geniet u steeds een gezonde rente. Wij stemmen deze altijd optimaal af op de marktomstandigheden.
Uw rekening is gratis
Onze spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net als uw digipass. Nieuwe digipass nodig? Ook die krijgt u gratis.
Uw geld is veilig
Alle belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een topscore voor kredietwaardigheid. Volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.
Onze klantendienst staat voor u klaar
Onze telefoonnummers staan niet in kleine lettertjes. Wij behandelen uw vragen zo snel mogelijk, elke werkdag tijdens de ruime openingsuren.

100% transparant

De transparantiegarantie geeft u de zekerheid dat wij al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Meer informatie nodig?

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip. weinig minuten.