Rabo Termijnrekening

 • voor een termijn die u zelf kiest
 • gratis online termijnrekening
 • vaste rente
Rabo Compte à terme

De kenmerken van de Rabo Termijnrekening

Deze gratis online termijnrekening geeft u een vaste rente voor een termijn die u zelf kiest uit ons aanbod. Beginnen sparen kan al vanaf 100 euro. U bent zeker dat u het geïnvesteerde kapitaal op de einddatum terugkrijgt. Het ingelegde bedrag blijft tot die datum geblokkeerd. Bij vervroegd afsluiten betaalt u een herbeleggingsvergoeding. Bovendien is uw investering, in geval van faillissement, wettelijk beschermd tot 100.000 euro. Tot slot kiest u zelf of u uw rente maandelijks of jaarlijks laat uitbetalen.

 
Jaarlijkse rente-uitbetaling Maandelijkse rente-uitbetaling
Looptijd Bruto rente Netto rente Bruto rente Netto rente
10 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
9 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
8 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
7 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
6 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
5 jaar
0,01%
0,01*(1-30/100) %
0,01%
0,01*(1-30/100) %
 • Laatste aanpassing per 01/04/2021.
 • De netto rente houdt rekening met 30% roerende voorheffing.
 • Tarieven kunnen op elk moment wijzigen door evoluties op de markt. Mogelijke vertraging bij het vernieuwen van deze pagina kan een tijdelijke afwijking tussen de tarieven hierboven en die in de beveiligde site veroorzaken. Het officiële tarief in de beveiligde omgeving geldt bij het afsluiten van uw termijnrekening.

Goed om te weten

Er is geen essentiële spaardersinformatie of productfiche beschikbaar voor dit product.

Wie kan een Rabo Termijnrekening openen?

Meerderjarige particulieren met een officiële en fiscale woonplaats in België.

Gespreid instappen

Rente kan stijgen en dalen. Door gespreid in te stappen, vangt u eventuele schokken op. Wie elk jaar 1.000 euro belegt op een termijn van tien jaar, heeft na afloop 10.000 euro belegd tegen de gemiddelde rentevoet van de voorbije tien jaar. Die is beslist hoger dan de gemiddelde winst op korte termijn.

Vervroegd opzeggen?

Hebt u uw geld vroeger dan voorzien nodig? Dan kunt u uw Rabo Termijnrekening vervroegd opzeggen. In dat geval betaalt u wel een herbeleggingsvergoeding van minimum 50 euro. Gelieve de Bijzondere Voorwaarden te raadplegen voor de berekening van deze herbeleggingsvergoeding.

Laat het ons weten via een beveiligd bericht. Die verstuurt u vanuit de beveiligde zone via de volgende stappen: 'Mijn rekeningen' > 'Berichten' > 'Nieuw bericht'. We melden u zo snel mogelijk hoeveel uw verbrekingsvergoeding bedraagt.

Roerende voorheffing?

U betaalt 30% roerende voorheffing op uw rendement.

Kan Rabobank.be de rente wijzigen?

Wanneer u een termijnrekening opent, blijft de rente vast voor de hele looptijd van uw deposito. Rabobank.be kan dagelijks zijn rentes aanpassen voor nieuwe termijnrekeningen volgens de marktevoluties. Hou er rekening mee dat tarieven onder invloed van marktevoluties op elk moment kunnen wijzigen. Mogelijke vertraging bij het vernieuwen van de tarievenpagina op de publieke website kan een tijdelijke afwijking veroorzaken tussen de tarieven die u ziet op de publieke website en die in de beveiligde omgeving. Bij het afsluiten van uw termijnrekening geldt het officiële tarief in de beveiligde omgeving. Wanneer u een Rabo Termijnrekening opent via onze beveiligde website, krijgt u bij het valideren van het contract steeds het officiële tarief te zien.

Wat zijn de risico's van een termijnrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht. Financieel product conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

Open een Rabo Termijnrekening

 • Log in met uw digipass op onze beveiligde site.
 • Klik op 'Termijnrekening openen' onder het overzicht van uw rekeningen.
 • Kies de rekeninghouder en vul de details in:
  • de ‘Tegenrekening’ waarvan u het geld overschrijft en waarop we na afloop het kapitaal terugstorten,
  • het gewenste bedrag (minimum 100 euro),
  • de gewenste looptijd,
  • de frequentie van de rente-uitbetaling.
 • Zonder problemen koppelt u de Rabo Termijnrekening aan uw spaarrekening.
 • Log in
Open eerst een gratis Rabo Spaarrekening. Zodra uw rekening actief is, volgt u de procedure zoals hierboven omschreven.

Waarom u een uitstekende keuze maakt met Rabobank.be

Uw geld brengt echt op
Bij Rabobank.be geniet u steeds een gezonde rente. Wij stemmen deze altijd optimaal af op de marktomstandigheden.
Uw rekening is gratis
Onze spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net als uw digipass. Nieuwe digipass nodig? Ook die krijgt u gratis.
Uw geld is veilig
Alle belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een topscore voor kredietwaardigheid. Volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.
Onze klantendienst staat voor u klaar
Onze telefoonnummers staan niet in kleine lettertjes. Wij behandelen uw vragen zo snel mogelijk, elke werkdag tijdens de ruime openingsuren.

100% transparant

De transparantiegarantie geeft u de zekerheid dat wij al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Meer informatie nodig?

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.