Rabo Termijnrekening
voor particulieren

Met de Rabo Termijnrekening krijgt u een vaste rente gedurende een vooraf bepaalde periode.
Rabo Compte à terme

De Rabo Termijnrekening in een notendop

Een online rekening met een vaste rente.

U kiest zelf een termijn uit ons aanbod.

U opent al een rekening vanaf 100 euro.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Sterke rente
we streven ernaar u een zo hoog mogelijke rente te geven.
Gratis
openen, beheren en afsluiten.
Veilig
één van de veiligste commerciële banken ter wereld volgens Global Financial Magazine.
Transparant
geen kleine lettertjes, wij geven u de nodige garanties.
Altijd tot uw dienst
onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. Elke werkdag, tijdens ruime openingsuren.

Wettelijke informatie

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie.

De Rabo Termijnrekening in een notendop

Deze gratis online termijnrekening geeft u een vaste rente voor een termijn die u zelf kiest uit ons aanbod. Beginnen sparen kan al vanaf 100 euro. U bent zeker dat u het geïnvesteerde kapitaal op de einddatum terugkrijgt. Bij vervroegd afsluiten betaalt u wel een herbeleggingsvergoeding. Bovendien is uw investering, in geval van faillissement, wettelijk beschermd tot 100.000 euro. Tot slot kiest u zelf of u uw rente maandelijks of jaarlijks laat uitbetalen.

Jaarlijkse rente-uitbetaling Maandelijkse rente-uitbetaling
Looptijd Bruto rente Netto rente Bruto rente Netto rente
10 jaar
1,25%
1,25*(1-30/100) %
1,23%
1,23*(1-30/100) %
9 jaar
1,10%
1,10*(1-30/100) %
1,09%
1,09*(1-30/100) %
8 jaar
1,00%
1,00*(1-30/100) %
0,99%
0,99*(1-30/100) %
7 jaar
0,80%
0,80*(1-30/100) %
0,79%
0,79*(1-30/100) %
6 jaar
0,65%
0,65*(1-30/100) %
0,64%
0,64*(1-30/100) %
5 jaar
0,45%
0,45*(1-30/100) %
0,44%
0,44*(1-30/100) %
  • Laatste aanpassing per 10/08/2018.
  • De netto rente houdt rekening met 30% roerende voorheffing.
  • Tarieven kunnen op elk moment wijzigen door evoluties op de markt. Mogelijke vertraging bij het vernieuwen van deze pagina kan een tijdelijke afwijking tussen de tarieven hierboven en die in de beveiligde site veroorzaken. Het officiële tarief in de beveiligde omgeving geldt bij het afsluiten van uw termijnrekening.

 

 

Goed om te weten

Wie kan een Rabo Termijnrekening openen?

Gespreid instappen

Rente kan stijgen en dalen. Door gespreid in te stappen, vangt u eventuele schokken op. Wie elk jaar 1.000 euro belegt op een termijn van tien jaar, heeft na afloop 10.000 euro belegd tegen de gemiddelde rentevoet van de voorbije tien jaar. Die is beslist hoger dan de gemiddelde winst op korte termijn.

Vervroegd opzeggen?

Hebt u uw geld vroeger dan voorzien nodig? Dan kunt u uw Rabo Termijnrekening vervroegd opzeggen. In dat geval betaalt u wel een herbeleggingsvergoeding van minimum 50 euro. Gelieve de Bijzondere Voorwaarden te raadplegen voor de berekening van deze herbeleggingsvergoeding.

Laat het ons weten via een beveiligd bericht. Die verstuurt u vanuit de beveiligde zone via de volgende stappen: 'Mijn rekeningen' > 'Mailbox' > 'Nieuw bericht opstellen'. We melden u zo snel mogelijk hoeveel uw verbrekingsvergoeding bedraagt.

Roerende voorheffing?

U betaalt 30% roerende voorheffing op uw rendement.

Kan Rabobank.be de rente wijzigen?

Wanneer u een termijnrekening opent, blijft de rente vast voor de hele looptijd van uw deposito. Rabobank.be kan dagelijks zijn rentes aanpassen voor nieuwe termijnrekeningen volgens de marktevoluties. Hou er rekening mee dat tarieven onder invloed van marktevoluties op elk moment kunnen wijzigen. Mogelijke vertraging bij het vernieuwen van de tarievenpagina op de publieke website kan een tijdelijke afwijking veroorzaken tussen de tarieven die u ziet op de publieke website en die in de beveiligde omgeving. Bij het afsluiten van uw termijnrekening geldt het officiële tarief in de beveiligde omgeving. Wanneer u een Rabo Termijnrekening opent via onze beveiligde website, krijgt u bij het valideren van het contract steeds het officiële tarief te zien.

 

 

Wat zijn de risico's van een termijnrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht. Financieel product conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

Hoe opent u een Rabo Termijnrekening?

  • Log in met uw digipass op onze beveiligde site.
  • Kies 'Sparen' > 'Termijnrekening openen'.
  • Voer het bedrag in dat u wenst: voor de looptijden van 5 tot 10 jaar verschijnt automatisch de mogelijkheid om de intresten jaarlijks of maandelijks te laten uitbetalen.
  • Zonder problemen koppelt u de Rabo Termijnrekening aan uw spaarrekening.
  • Log in
Word eerst klant. Zodra uw rekeningen actief zijn, volgt u de procedure zoals hierboven omschreven.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Flexibel

U beslist zelf op welke termijn u de Rabo Termijnrekening afsluit. Vanaf 100 euro spaart u al op een termijn van 5, 6, 7, 8, 9 of 10 jaar.

Sparen op uw ritme

U kiest zelf wanneer de uitbetaling gebeurt. U hebt de mogelijkheid om uw rente maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Wie zijn maandelijkse intrest telkens opnieuw belegt, ontvangt op het einde van de rit dezelfde rente als bij een jaarlijkse uitbetaling.

Volledig gratis

Net zoals de Rabo Spaarrekening is ook de Rabo Termijnrekening 100% gratis. Dit geldt zowel voor het beheren als voor het afsluiten van uw rekening. Het resultaat: een hoger rendement voor uw spaargeld.

Één van de veiligste banken

 

De belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een toprating voor kredietwaardigheid. En volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.

En nog een extra zekerheid: ook op de Rabo Termijnrekening geniet u van de wettelijke garantieregeling die uw kapitaal beschermt tot 100.000 euro.

Transparante dienstverlening

Deze vijf garanties geven u de zekerheid dat we al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Altijd tot uw dienst

Bij Rabobank.be staan de telefoonnummers niet in de kleine lettertjes. Onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. U kunt er elke werkdag terecht, tijdens de ruime openingsuren. En uiteraard voert u de klok rond transacties uit via de beveiligde website, u koopt er nieuwe producten en u volgt er uw rekeningen op.

Transparantiegarantie

Geen verborgen voorwaarden en geen gepush: daar kunt u op rekenen.

Een klacht?

Bel ons eerst: +32 (0)3 289 28 88

Meer informatie nodig?

Bekijk de veelgestelde vragen.

Wij staan voor u klaar.

Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30

medewerker 1 medewerker 2
Gelieve een geldig telefoonnummer in te vullen. De verbinding is mislukt. Probeer het later nog een keer. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug