Rabo Spaarrekening
voor particulieren

De Rabo Spaarrekening biedt een solide basisrente en is de ideale plek voor geld dat u vaak aanspreekt.
Rabo Compte d'Épargne

De Rabo Spaarrekening in een notendop

Deze gratis spaarrekening biedt u een sterke basisrente, ideaal voor het geld dat u vaak aanspreekt.

De Rabo Spaarrekening is een online gereglementeerde spaarrekening. Ze is vlot toegankelijk, rekent geen kosten aan en kent een voordelige fiscaliteit.

Er is geen voorheffing van 15% op intresten lager dan 960 euro per rekeninghouder.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Sterke rente
we streven ernaar u een zo hoog mogelijke rente te geven.
Gratis
openen, beheren en afsluiten.
Veilig
één van de veiligste commerciële banken ter wereld volgens Global Financial Magazine.
Transparant
geen kleine lettertjes, wij geven u de nodige garanties.
Altijd tot uw dienst
onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. Elke werkdag, tijdens ruime openingsuren.

Wettelijke informatie

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie.

Gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

De Rabo Spaarrekening in een notendop

De Rabo Spaarrekening combineert een sterke basisrente met een getrouwheidspremie. Omdat u misschien af en toe geld afhaalt van deze spaarrekening, kunt u beter een rekening kiezen met een hoge basisrente. Zo kunt u in alle vrijheid over uw geld beschikken. De Rabo Spaarrekening heeft een onbepaalde looptijd. Bij deze online spaarrekening krijgt u ook een zichtrekening om transacties uit te voeren. Beide zijn volledig gratis.

De basisrente bedraagt 0,15% en de getrouwheidspremie 0,15% op jaarbasis voor een maximale inlage van 2.500.000 euro.

Deze rekening opent u standaard zodra u klant wordt. U kunt de Rabo Spaarrekening makkelijk koppelen met een ander product.

Basisrente op jaarbasis tot en met 2.500.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat u kunt sparen op één rekening bij Rabobank.be
0,15%
Getrouwheidspremie op jaarbasis
0,15%
Openen, beheren of afsluiten
Gratis
Digipass en vervanging
Gratis

Goed om te weten

Wie kan een Rabo Spaarrekening openen?

Meerderjarige particulieren met een officiële en fiscale woonplaats in België.

Fiscaliteit?

Als rekeninghouder dient u de intresten van deze rekening samen te tellen bij alle intresten uit andere rekeningen op uw naam. Overschrijdt de totale intrest het bedrag dat wettelijk vrijgesteld is van roerende voorheffing, dan moet u dit zelf aangeven in uw belastingaangifte.

Roerende voorheffing?

Uw jaarlijkse rente is vrijgesteld van roerende voorheffing tot en met 960 euro per persoon. Op het deel boven 960 euro betaalt u 15% roerende voorheffing.

Bent u getrouwd of wettelijk samenwonend en hebt u een gemeenschappelijke rekening?

Dan bent u vrijgesteld tot en met 1.920 euro per gemeenschappelijke rekening.

Hebt u een gemeenschappelijke rekening met een persoon met wie u niet getrouwd bent of wettelijk samenwoont?

Ook dan is de dubbele vrijstelling van toepassing. Bezorg ons in dat geval het aanvullend attest.

Kan Rabobank.be de rente wijzigen?

Rabobank.be kan op elk ogenblik de basisrente en getrouwheidspremie wijzigen. Als we dit doen, brengen we u op de hoogte via een beveiligd bericht en delen we dit op voorhand mee op onze site. Zet u geld op de rekening, dan krijgt u wel een jaar lang dezelfde getrouwheidspremie op dat bedrag.

 

Wat zijn de risico's van een spaarrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht.

 

Essentiële spaardersinformatie

Lees de essentiële spaardersinformatie voor u een rekening opent.

 

Open een Rabo Spaarrekening

Wat hebt u nodig?

5 minuten om het formulier in te vullen en uw identiteitskaart (en eventueel die van uw partner).

Hoe vergelijkt u spaarrekeningen met elkaar?

Basisrente

Op een basisspaarrekening plaatst u spaargeld dat u vaak aanspreekt. U kiest dus best voor een spaarrekening met een hoge basisrente. Deze rente krijgt u immers altijd, ongeacht hoe lang uw geld op de rekening blijft staan.

Getrouwheidspremie

De bijkomende getrouwheidspremie krijgt u pas als uw geld een volledig jaar op de rekening staat. Het bedrag van deze premie wordt voor 12 maanden vastgeklikt. Roept u uw geld regelmatig op? Ga er dan niet van uit dat u dit bedrag volledig krijgt.

Roerende voorheffing

Niet-gereglementeerde spaarrekeningen mogen dan hoge rentes bieden, op alle intresten betaalt u 30% roerende voorheffing. Bij een gereglementeerde rekening daarentegen is uw jaarlijkse rente vrijgesteld van roerende voorheffing tot en met 960 euro per persoon. En op het deel boven de 960 euro betaalt u slechts 15% roerende voorheffing.

Kosten

Niet alleen de rente is van belang. Check zeker ook welke kosten er verbonden zijn aan de zichtrekening die er (vaak verplicht) aan gekoppeld is.

Kredietwaardigheid

Kies voor een veilige en kredietwaardige bank. Door de wettelijke garantieregeling zijn bedragen tot 100.000 euro per persoon beschermd. Maar in geval van faillissement blijft uw geld wel geblokkeerd tot de ontmanteling van het faillissement. Tijdens deze periode bouwt u ook geen rente meer op.

Spreiding

Hebt u geld dat u langer dan 1 jaar kunt missen? Dan is een spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie iets voor u. Of verdeel uw geld over beide spaarrekeningen. Een goede spreiding levert mogelijk het hoogste rendement op. Ontdek de ideale formule via onze rekenmodule hieronder.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Solide rente

Rabobank.be streeft ernaar u een zo hoog mogelijke rente te geven, volgens de marktomstandigheden.

Één van de veiligste banken

De belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een toprating voor kredietwaardigheid. En volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.

Altijd tot uw dienst

Bij Rabobank.be staan de telefoonnummers niet in de kleine lettertjes. Onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. U kunt er elke werkdag terecht, tijdens de ruime openingsuren. En uiteraard voert u de klok rond transacties uit via de beveiligde website, u koopt er nieuwe producten en u volgt er uw rekeningen op.

Volledig gratis

Spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net zoals de digipass en de eventuele vervanging ervan.

Transparante dienstverlening

Deze vijf garanties geven u de zekerheid dat we al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Geld overschrijven: waarop letten?

U spaart bij een andere bank en wilt uw spaargeld overschrijven naar Rabobank.be?

Als uw spaargeld zich momenteel al op een spaarboekje bevindt, dan bouwt u waarschijnlijk al getrouwheidspremies op. U schrijft uw geld het best over wanneer u de lopende getrouwheidspremie bij de andere bank (recent) verworven hebt.

U spaart al bij Rabobank.be en wilt een bedrag afhalen?

Dan kunt u de status van uw lopende en verworven getrouwheidspremies raadplegen via de Rabo Rentecalculator. Daarvoor logt u in op 'Mijn rekeningen'. Wilt u er graag uitleg bij, dan vindt u alle informatie op onze site.

U schrijft geld over tussen Rabobank.be-rekeningen op uw naam?

Dan wordt uw opgebouwde getrouwheidspremie overgedragen naar de nieuwe rekening. Dit kan tot drie keer per jaar en voor een minimumbedrag van 500 euro per overschrijving. Hier leest u er meer over.

Transparantiegarantie

Geen verborgen voorwaarden en geen gepush: daar kunt u op rekenen.

Een klacht?

Bel ons eerst op +32 (0)3 289 28 88

Meer informatie nodig?

Bekijk de veelgestelde vragen.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve een geldig telefoonnummer in te vullen. De verbinding is mislukt. Probeer het later nog een keer. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug