Rabo Spaarrekening

De Rabo Spaarrekening is een online gereglementeerde spaarrekening die een basisrente combineert met een getrouwheidspremie.

Bij deze gratis spaarrekening met onbepaalde looptijd krijgt u ook een gratis zichtrekening.

Welke rente krijgt u?

Basisrente op jaarbasis tot en met 2.500.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat u kunt sparen op één rekening bij Rabobank.be
0,01%
Getrouwheidspremie op jaarbasis
0,10%
Openen, beheren of afsluiten
Gratis
Digipass en vervanging
Gratis

Als uw spaargeld een jaar of langer op de rekening staat, krijgt u de getrouwheidspremie. Die begint te lopen op het moment dat u geld stort. De premie is voor dit bedrag een jaar gegarandeerd. 

Gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

Goed om te weten

 • Wie kan een Rabo Spaarrekening openen?

  Meerderjarige particulieren met een officiële en fiscale woonplaats in België kunnen een Rabo Spaarrekening openen.

 • Fiscaliteit

  Als rekeninghouder dient u de intresten van deze rekening samen te tellen bij alle intresten uit andere rekeningen op uw naam. Overschrijdt de totale intrest het bedrag dat wettelijk vrijgesteld is van roerende voorheffing, dan dient u dit zelf aan te geven in uw belastingaangifte.

 • Roerende voorheffing

  Uw jaarlijkse rente is vrijgesteld van roerende voorheffing tot en met 980 euro per persoon. Op het deel boven 980 euro betaalt u 15% roerende voorheffing.

  Bent u getrouwd of wettelijk samenwonend en hebt u een gezamenlijke rekening? Dan bent u vrijgesteld tot en met 1.960 euro per gezamenlijke rekening.

  Hebt u een gezamenlijke rekening met een persoon met wie u niet getrouwd bent of wettelijk samenwoont? Ook dan is de dubbele vrijstelling van toepassing. Bezorg ons in dat geval het aanvullend attest.

 • Rentewijziging

  Rabobank.be kan op elk ogenblik de basisrente en getrouwheidspremie wijzigen. Als we dit doen, brengen we u op de hoogte via een beveiligd bericht en delen we dit op voorhand mee op onze site. Zet u geld op de rekening, dan krijgt u wel een jaar lang dezelfde getrouwheidspremie op dat bedrag.

 • Risico

  In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht. Bekijk de kredietwaardigheid van Rabobank.

 • Een klacht?

  Lees hier wat te doen.

Lees hier de essentiële spaardersinformatie voor u een rekening opent.

Meer informatie nodig? Bekijk de veelgestelde vragen.

De voordelen van Rabobank.be

Uw rekening is gratis
Onze spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net als uw digipass.
Uw geld is veilig

Alle belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een topscore voor kredietwaardigheid. Volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.

100% transparant

De transparantiegarantie geeft u de zekerheid dat wij al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Wij staan voor u klaar

Een vraag? Contacteer ons en wij behandelen die zo snel mogelijk, elke werkdag tijdens de ruime openingsuren.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip. weinig minuten.