Rabo Junior Account

  • om een extraatje te sparen voor uw oogappel
  • gratis online gereglementeerde rekening
  • goede rente
Rabo Junior Account

Uw voordelen met de Rabo Junior Account

Met deze rekening laat u het kapitaal van uw kinderen mooi aangroeien in maximale veiligheid. De Rabo Junior Account biedt een goede rente. Zodra uw kinderen meerderjarig zijn, krijgen ze de volledige controle over het geld en de rekening. Tot die tijd beheert u de rekening en kunt u enkel transacties doen in het belang van het kind.

Rabobank.be geniet een toprating voor kredietwaardigheid. En volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken van de wereld. Niet onbelangrijk voor geld dat u voor een vrij lange periode opzijzet voor uw kinderen.

De Rabo Junior Account is een online gereglementeerde spaarrekening. De basisrente bedraagt 0,10% en de getrouwheidspremie 0,10% op jaarbasis voor een maximum inlage van 2.500.000 euro.

U kunt de Rabo Junior Account makkelijk koppelen met een andere gratis rekening.

Gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

Welke rentes krijgt u?

 
Basisrente op jaarbasis tot en met 2.500.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat u kunt sparen op één rekening bij Rabobank.be
0,10%
Getrouwheidspremie op jaarbasis
0,10%
Openen, beheren of afsluiten
Gratis
Digipass en vervanging
Gratis
 

Goed om te weten

Wie kan een Rabo Junior Account openen?

Ouders of wettelijk voogden, met een officiële en fiscale woonplaats in België, die willen sparen voor een minderjarig kind.

Fiscaliteit?

Intresten die u verwerft op spaarrekeningen geopend op naam van een minderjarige, beschouwt de overheid als 'gezinsinkomsten'. Als rekeninghouder dient u de intresten van deze rekening samen te tellen bij alle intresten uit andere rekeningen op uw naam. Overschrijdt de totale intrest het bedrag dat wettelijk vrijgesteld is van roerende voorheffing, dan moet u dit zelf aangeven in uw belastingaangifte.

Roerende voorheffing?

Uw rente is vrijgesteld van roerende voorheffing tot en met 980 euro per persoon. U kunt de rentes van de Rabo Junior Account in uw aangifte wel gelijk verdelen over beide ouders. Op het deel boven 980 euro betaalt u 15% roerende voorheffing.

Kan Rabobank.be de rente wijzigen?

Rabobank.be kan op elk ogenblik de basisrente en getrouwheidspremie wijzigen. Als we dit doen, brengen we u op de hoogte via een beveiligd bericht en delen we dit op voorhand mee op onze site. Zet u geld op de rekening, dan krijgt u wel een jaar lang dezelfde getrouwheidspremie op dat bedrag.

 

Wat zijn de risico's van een spaarrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht. Bekijk de kredietwaardigheid van Rabobank.

Lees de essentiële spaardersinformatie voor u een rekening opent.

Waarom u een uitstekende keuze maakt met Rabobank.be

Uw geld brengt echt op
Bij Rabobank.be geniet u steeds een gezonde rente. Wij stemmen deze altijd optimaal af op de marktomstandigheden.
Uw rekening is gratis
Onze spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net als uw digipass. Nieuwe digipass nodig? Ook die krijgt u gratis.
Uw geld is veilig
Alle belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een topscore voor kredietwaardigheid. Volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.
Onze klantendienst staat voor u klaar
Onze telefoonnummers staan niet in kleine lettertjes. Wij behandelen uw vragen zo snel mogelijk, elke werkdag tijdens de ruime openingsuren.

100% transparant

De transparantiegarantie geeft u de zekerheid dat wij al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Meer informatie nodig?

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.