Rabo Junior Account
voor particulieren

Spaar een mooi extraatje bijeen voor uw oogappel met de Rabo Junior Account, een spaarrekening met een solide basisrente.
Rabo Junior Account

De Rabo Junior Account in een notendop

U spaart voor uw eigen kind aan sterke voorwaarden en in alle veiligheid.

U kunt transacties uitvoeren, maar enkel in het belang van het kind. Deze rekening is ideaal mocht u geld in minder dan een jaar willen opnemen.

De Rabo Junior Account is een online gereglementeerde spaarrekening, voorbehouden aan mensen jonger dan 18 jaar.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Sterke rente
we streven ernaar u een zo hoog mogelijke rente te geven.
Gratis
openen, beheren en afsluiten.
Veilig
één van de veiligste commerciële banken ter wereld volgens Global Financial Magazine.
Transparant
geen kleine lettertjes, wij geven u de nodige garanties.
Altijd tot uw dienst
onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. Elke werkdag, tijdens ruime openingsuren.

Wettelijke informatie

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie.

Gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur conform Belgisch recht van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A.

De Rabo Junior Account in een notendop

Met deze rekening laat u het kapitaal van uw kinderen mooi aangroeien in maximale veiligheid. De Rabo Junior Account biedt een sterke rente. Zodra uw kinderen meerderjarig zijn, krijgen ze de volledige controle over het geld en de rekening. Tot die tijd beheert u de rekening en kunt u enkel transacties doen in het belang van het kind.

Rabobank.be geniet een toprating voor kredietwaardigheid. En volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken van de wereld. Niet onbelangrijk voor geld dat u voor een vrij lange periode opzijzet voor uw kinderen.

De Rabo Junior Account is een online gereglementeerde spaarrekening. De basisrente bedraagt 0,15% en de getrouwheidspremie 0,15% op jaarbasis voor een maximum inlage van 2.500.000 euro.

U kunt de Rabo Junior Account makkelijk koppelen met een andere gratis rekening.

Basisrente op jaarbasis tot en met 2.500.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat u kunt sparen op één rekening bij Rabobank.be
0,15%
Getrouwheidspremie op jaarbasis
0,15%
Openen, beheren of afsluiten
Gratis
Digipass en vervanging
Gratis

Goed om te weten

Wie kan een Rabo Junior Account openen?

Ouders of wettelijk voogden, met een officiële en fiscale woonplaats in België, die willen sparen voor een minderjarig kind.

Fiscaliteit?

Intresten die u verwerft op spaarrekeningen geopend op naam van een minderjarige, beschouwt de overheid als 'gezinsinkomsten'. Als rekeninghouder dient u de intresten van deze rekening samen te tellen bij alle intresten uit andere rekeningen op uw naam. Overschrijdt de totale intrest het bedrag dat wettelijk vrijgesteld is van roerende voorheffing, dan moet u dit zelf aangeven in uw belastingaangifte.

Roerende voorheffing?

Uw rente is vrijgesteld van roerende voorheffing tot en met 1.920 euro per persoon. U kunt de rentes van de Rabo Junior Account in uw aangifte wel gelijk verdelen over beide ouders. Op het deel boven 960 euro betaalt u 15% roerende voorheffing.

Kan Rabobank.be de rente wijzigen?

Rabobank.be kan op elk ogenblik de basisrente en getrouwheidspremie wijzigen. Als we dit doen, brengen we u op de hoogte via een beveiligd bericht en delen we dit op voorhand mee op onze site. Zet u geld op de rekening, dan krijgt u wel een jaar lang dezelfde getrouwheidspremie op dat bedrag.

 

Wat zijn de risico's van een spaarrekening?

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering/omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie. Rabobank.be maakt deel uit van de Coöperatieve Rabobank U.A., een coöperatie naar Nederlands recht.

Essentiële spaardersinformatie

Lees de essentiële spaardersinformatie voor u een rekening opent.

 

Open een Rabo Junior Account

Wat hebt u nodig?

5 minuten om het formulier in te vullen.
Uw identiteitskaart (en eventueel die van uw partner) voor het identiteitskaartnummer, de vervaldag en het rijksregisternummer.

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Waarom kiezen voor Rabobank.be?

Solide rente

Rabobank.be streeft ernaar u een zo hoog mogelijke rente te geven, volgens de marktomstandigheden.

Één van de veiligste banken

De belangrijkste ratingbureaus geven Rabobank.be een toprating voor kredietwaardigheid. En volgens Global Finance Magazine zijn we één van de veiligste commerciële banken ter wereld.

Altijd tot uw dienst

Bij Rabobank.be staan de telefoonnummers niet in de kleine lettertjes. Onze klantendienst behandelt uw vragen snel en vakkundig. U kunt er elke werkdag terecht, tijdens de ruime openingsuren. En uiteraard voert u de klok rond transacties uit via de beveiligde website, u koopt er nieuwe producten en u volgt er uw rekeningen op.

Volledig gratis

Spaar- en zichtrekeningen zijn volledig gratis, net zoals de digipass en de eventuele vervanging ervan.

Transparante dienstverlening

Deze vijf garanties geven u de zekerheid dat we al onze producten en diensten 100% duidelijk en eerlijk voorstellen.

Hoe vergelijkt u spaarrekeningen voor een kind?

Waar dient u op te letten? Deze tips helpen u om een bewuste keuze te maken:

  • Als u spaart voor uw kind, is dit meestal voor een langere periode. Naast de voorwaarden kijkt u dus ook best naar de kredietwaardigheid van de bank. Zo bent u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Ga ook na of de bank het geld van uw kind blokkeert tot de leeftijd van 18 jaar. Bij Rabobank.be doen we dat niet. Maar u kunt wel enkel transacties doen in het belang van uw kind. Dat spreekt voor zich.

Transparantiegarantie

Geen verborgen voorwaarden en geen gepush: daar kunt u op rekenen.

Een klacht?

Bel ons eerst op +32 (0)3 289 28 88

Meer informatie nodig?

Bekijk de veelgestelde vragen.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve een geldig telefoonnummer in te vullen. De verbinding is mislukt. Probeer het later nog een keer. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug