De voedselschaarste stijgt. Steeds meer boeren en voedselleveranciers voelen de stijgende druk en worden dagelijks met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Het is dan ook noodzakelijk om onze manier van voedsel produceren, verwerken en consumeren in vraag te durven stellen.
Hoe kunnen we zorgen dat de aarde minder zwaar wordt belast? Welke nieuwe manieren van werken, welke innovaties kunnen bijdragen aan meer stabiliteit en een lagere impact op het milieu? Rabobank wil een antwoord bieden op deze vragen en samen met haar klanten en partners werken aan duurzame landbouw.
Met het driejarige programma Kickstart Food zet Rabobank in op duurzame landbouw. De jarenlang opgebouwde kennis, de uitgebreide netwerken en financiële oplossingen worden zo ingezet om klanten en partners te helpen bij het uitbouwen van een meer duurzame food en agrarische sector. Innoveren in elke schakel van de voedselketen: van veld tot vork.
Het programma richt zich op vier sleutelgebieden:
Rabobank staat al jarenlang sterk als partner van de landbouwsector en is daar trots op. Strijden voor een duurzame toekomst vormt dan ook één van de prioriteiten. Om deze grote ambitie waar te kunnen maken, kan Rabobank rekenen op internationale partners zoals de Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties, UN Environment, de World Business Council for Sustainable Development en het Wereld Natuur Fonds. Maar ook op de samenwerking met klanten, lokale gemeenschappen, overheidsinstanties en burgers is minstens even belangrijk. Want enkel samen kunnen we bouwen aan een duurzame toekomst.
Aarde, verspilling, stabiliteit en voeding: elk van de focuspunten krijgt een plan van aanpak. Zo werken we stap voor stap aan vernieuwing.
Ontdek hoe we dit aanpakken in het artikel Kickstart Food: 4 focuspunten voor duurzame landbouw.