Alles wat u moet weten over sparen

Op een spaarrekening kunt u uw geld op een veilige manier parkeren en gebruiken wanneer u het nodig hebt. Maar de ene spaarrekening is de andere niet. Wat moet u doen als u wilt sparen voor uw kinderen? Bestaat er een manier om meer uit uw spaarrekening te krijgen? In dit dossier beantwoorden we al uw spaarvragen.

Naar goede gewoonte brengt een nieuw jaar veranderingen met zich mee op het vlak van fiscaliteit. Wat verandert voor uw spaarrekening in 2018?

U betaalt roerende voorheffing op uw spaargeld. Maar hoe wordt bepaald hoeveel u precies moet betalen? En wanneer betaalt u geen belasting? 

U wilt uw kinderen later een duwtje in de rug kunnen geven. Daarvoor kunt u nu alvast beginnen sparen. De voor- en nadelen van een kinderrekening op een rijtje.

Geld aan de kant zetten of sparen: we doen het allemaal. Maar hoe kan een spaarrekening u daar het best bij helpen? 

U wilt een kind dat u nauw aan het hart ligt een financieel duwtje in de rug geven. Hoe kunt u dat veilig en efficiënt aanpakken? 

Welke regels gelden er voor het openen van een spaarrekening? Kan ik een rekening openen voor iemand anders of enkel voor mezelf? 

Elke spaarrekening heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Hoe weet u welke spaarrekening het best bij u past? Wij helpen u de juiste spaarrekening kiezen.

Gebruik deze handige checklist met de verschillen tussen een gereglementeerde (online) spaarrekening en een niet-gereglementeerd rekening. Zo kent u meteen de beste oplossing voor u.

Wij staan voor u klaar.

Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30

Stephane Ginestet Cathérine Hamelink
Gelieve een geldig telefoonnummer in te vullen. De verbinding is mislukt. Probeer het later nog een keer. Wij bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug

Spreekt u Nederlands?

Parlez-vous Français?