Dit zijn de winnende start-ups van FoodBytes! Pitch 2020

De winnaars van FoodBytes! Pitch 2020 kwamen weer op de proppen met baanbrekende uitvindingen die elk een probleem in de voedselketen aanpakken. Benieuwd naar hun innovaties?
  • 29 april 2021

Weer innovatieve voedseloplossingen op FoodBytes! Pitch 2020

Onze voedselketen heeft een enorme impact op het milieu. Omdat Rabobank wereldwijd onderdeel wil zijn van de oplossing voor het wereldvoedselprobleem, organiseerde zij voor de negentiende keer op rij FoodBytes! Pitch, een pitch competitie voor start-ups die innoverende voedseloplossingen voorstellen of die verspilling en milieuvervuiling in de voedselketen tegengaan. Er waren 15 finalisten, 3 winnaars en de uitreiking vond virtueel plaats. De winnaars kregen naast een mooie geldsom van $ 10.000 ook consultancy en toegang tot het netwerk van de Rabobank Groep via het FoodBytes!-platform. Daar komen ze in contact met gevestigde ondernemers om zo hun project alle kansen te geven. Maak kennis met de winnaars van 2020.

Digitaal irrigatie- en bemestingsplatform voor goed watermanagement

Van SWAN systems uit Perth, Australia - In de categorie Agriculture Technology

Deze cloud-based tool is een grote hulp voor landbouwers. De software ontwikkeld door dit bedrijf helpt boeren namelijk heel precies bij de irrigatie, het vruchtbaar houden van hun grond en het gezond houden van hun oogst. Zo kunnen zij elke stap perfect inplannen, monitoren en optimaliseren zodat het beschikbare water efficiënt en zonder verspilling wordt ingezet. En dat is ook goed voor de bodemkwaliteit en het grondwater.

FoodBytes! heeft heel wat deuren voor ons geopend. Het brengt bedrijven samen die ons kunnen helpen onze missie waar te maken. Een geweldige community, nu en voor de toekomst.

Jim O’Connell
CEO d’Envara Health

Klinisch voedingssupplement om gemakkelijker voedingsstoffen op te nemen

Van Envara Health uit Wayne, Pennsylvania - In de categorie Food Technology

Encala is een poederachtig voedingssupplement op basis van planten, vetten en essentiële vetzuren dat de opname van voedingsstoffen vergemakkelijkt. Dat is een grote hulp voor onder andere patiënten met taaislijmziekte of voor mensen bij wie de pancreas niet optimaal werkt. Het poeder is eenvoudig toe te voegen aan voedsel of dranken.

Kostenefficiënte technologie voor kleine boeren

Van Agricycle Global uit Milwaukee, Wisconsin - In de categorie Consumer Food & Beverage

Agricycle Global helpt kleine boeren overal ter wereld om hun producten op de globale voedselmarkt te brengen met behulp van eenvoudige en kostenefficiënte uitvindingen. Zo voorzien ze hen bijvoorbeeld van een “solar dehydrator” om op een rendabele manier fruit te drogen. Hun technologie verkleint de nodige productie-oppervlakte en de kans op voedselverspilling. Bovendien is er geen elektriciteit voor nodig.

www.agricycleglobal.com

FoodBytes! 2021

Afgelopen maanden werden 45 nieuwe start-ups geselecteerd om deel te nemen aan FoodBytes! Pitch 2021. Op woensdag 10 november 2021 vindt de volgende livestream presentatie plaats waarop de drie nieuwe winnaars bekend worden gemaakt. Deze zal nogmaals virtueel gehouden worden.

FoodBytes! 2020 in cijfers:

  • 340 deelnemende start-ups
  • 15 finalisten
  • 3 winnaars
  • lening van 10.000 dollar
 

Ook benieuwd naar voedseloplossingen en andere innovaties uit de eigen regio?

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.