Spaar voor wie of wat u zelf wil

Waarvoor wilt u sparen dit jaar? Een reis, een auto, uw eerste woning of een grondige renovatie? Spaar met een duidelijk plan en open verschillende spaarrekeningen. Zo brengt u uw dromen binnen handbereik.
  • 07 mei 2020

Sneller uw doel bereiken door bewust te sparen

We hebben allemaal kleine en grote doelen in ons leven: een gezin, een eigen huis, een verre reis... Om deze doelen te bereiken, hebt u een plan nodig. Heel vaak is doelsparen onderdeel van dat plan. Maar wat betekent ‘doelsparen’ precies en hoe begint u er best aan?

Doelsparen: stel uw doelen scherp, bepaal het nodige budget en check (en verhoog) uw spaarvermogen.

Ken uw doelen

Geld sparen is op zich geen doel, maar wel wat u met dat geld wenst te doen. De eerste stap in het starten met doelsparen, is om te bepalen wat u heel graag wilt kopen of heel graag wilt bereiken. Uiteraard wilt u geld sparen voor een tegenvaller zoals autopech of een wasmachine die niet meer naar behoren functioneert. Dat is ook de belangrijkste reden waarom mensen sparen: onverwachte tegenvallers opvangen. Maar denk ook aan meer hoopgevende doelen, zoals een welverdiende vakantie of een gloednieuwe elektrische fiets.

Spaar voor meer dan alleen tegenslag. U verdient ook wel eens een beloning. Met doelsparen geeft u zichzelf meer om naar uit te kijken.

Hoe wilt u leven?

De volgende vraag die u moet stellen, is hoe u precies wilt leven. Om uw doelen te bereiken moet u namelijk enkele wijzigingen doorvoeren in uw spaargedrag. Uw spaargedrag heeft nu eenmaal invloed op hoe u elke maand leeft. Hebt u er het volle vertrouwen in dat u per maand genoeg kunt sparen om al uw doelen een duwtje in de rug te geven? Of is het soms moeilijker om elke maand een bedrag opzij te zetten? Door aan het begin en niet aan het eind van elke maand een bedrag opzij te zetten, zorgt u ervoor dat u in controle blijft van uw uitgaven en niet omgekeerd. Een impulsieve aankoop is immers snel gebeurd.

Laat uw uitgaven uw leven niet controleren. Doelsparen kan uw zorgen uit handen nemen als u spaart aan het begin van elke maand.

Geef uw objectief een naam

Een extra voordeel van doelsparen is dat u niet uitzichtloos spaart. Op elke doelspaarrekening kleeft u gemakkelijk een naam en daarbij vermeldt u wanneer u dat doel wenst te bereiken. Dat geeft een eenvoudig overzicht van al uw doelen.

Het overzicht dat doelsparen u per maand oplevert, geeft een zeker gevoel van controle over uw geld. 

Verlies uw geld niet uit het oog

Als u tot op heden weining aandacht schonk aan die ene spaarrekening die in stilte bestond of waar u sporadisch wat aan toevoegde, dan kunt u veel gerichter sparen met doelspaarrekeningen. Dankzij deze spaarrekeningen blijft u verbonden met uw geld en hebt u voortdurend inzicht in uw financiën. Enerzijds kan dat u helpen om eventuele geldproblemen op te lossen of schulden sneller terug te betalen, anderzijds is het ook van doorslaggevende waarde bij het plannen van uw toekomst.

Dankzij doelsparen verliest u uw geld niet uit het oog en kunt u uw toekomstplannen financieel goed ondersteunen.

De voordelen van doelsparen in een oogopslag

Met doelsparen bevordert u aanzienlijk het beheer van uw financiën.

  1. Doelsparen stimuleert u om elke maand meer opzij te zetten dan wanneer u alles op een enkele spaarrekening plaatst.
  2. Als u de doelspaarrekeningen voorziet van een eigen (project)naam werkt dat extra stimulerend.
  3. U creëert een overzicht. Als u voor elk doel een spaarrekening opent, dan ziet u gemakkelijk hoeveel u nog dient te sparen om elk doel te bereiken. Dat geeft een extra gevoel van controle.
  4. Het geeft een fijn gevoel om af te kunnen tellen naar een geplande vakantie, naar de dag van uw huwelijk, de komst van een nieuw kindje… 
Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.