Rabobank is een coöperatieve bank. Wat betekent dat?

Rabobank draagt een rijke geschiedenis mee. Dankzij de coöperatieve structuur kunnen we niet alleen onze klanten een veilige basis geven. We investeren ook bewust in de samenleving.
  • 27 april 2020

Rabobank in 60 seconden

Samen groeien

Rabobank ontstond aan het eind van de 19de eeuw als coöperatie. Nederlandse boeren en tuinders werkten samen in boerenleenbanken. Dat was handig, want zo konden ze op elkaar rekenen voor ondersteuning en financiering. Iedereen ging erop vooruit. Hoewel de wereld ondertussen hard is veranderd, blijft de coöperatieve gedachtegang wel de kern van Rabobank. Samenwerken om samen te groeien.

Wat maakt Rabobank zo verschillend?

  • Wij hebben geen aandeelhouders. Wij hebben leden. We betrekken hen zoveel mogelijk bij de koers die Rabobank zet en delen onze kennis en ons netwerk. 
  • We investeren in de samenleving. In plaats van dividend uit te keren aan aandeelhouders, kiezen we ervoor een deel van onze winst terug te investeren in de maatschappij. Daarmee steunen we lokale, landelijke en internationale projecten.
  • We willen een langdurige relatie opbouwen met onze klanten. Bij ons staat de klant écht centraal. We willen u elke dag opnieuw bijstaan bij het maken van de juiste keuzes. Hiervoor kunt u rekenen op transparante, eenvoudige financiële producten en eerlijke, deskundige hulp van onze medewerkers. Want uw spaargeld verdient de beste zorg.
  • We willen werken aan een duurzame samenleving, samen met onze klanten. De focus ligt daarbij op duurzame verbeteringen binnen bedrijfssectoren en het zorgvuldig omspringen met de schaarse grondstoffen. De circulaire economie is een van onze speerpunten.
  • Dankzij onze coöperatie krijgt u een stevige basis. De kracht van samenwerken toont zich in een betrouwbare, degelijke bank. Zo spaart u veilig en met de juiste, deskundige hulp. 
 
Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.