Ontmoet de meest baanbrekende en innovatieve winnaars van FoodBytes! London 2019

De hele voedselketen heeft een immense impact op de aarde. Daarom gaat Rabobank elk jaar op zoek naar innoverende start-ups die duurzamere en milieuvriendelijkere oplossingen aanbieden. Tijdens FoodBytes! London 2019 werden 3 winnaars met veelbelovende projecten verkozen. Zij vormen de toekomst van uw voedsel.
  • 10 februari 2020

FoodBytes! Londen 2019: 3 veelbelovende oplossingen voor een duurzamere voedselketen

Op 7 november 2019 nodigde FoodBytes! 15 veelbelovende start-ups uit in Londen om er hun baanbrekende oplossingen te pitchen voor duurzaamheid en innovatie doorheen de voedselketen.

Wat is FoodBytes!?

Het FoodBytes! platform biedt innovatieve start-ups in de FoodTech, AgTech en Consumer Goods industrie toegang tot het netwerk van Rabobank. Zo kunnen ze hun bedrijf laten groeien en krijgen hun innovatieve ideeën echt de kans om verandering te brengen. Rabobank richtte FoodBytes! op als ondersteuning van initiatieven die o.a. verspilling en milieuvervuiling in de voedselketen tegengaan. 

Start-ups en gevestigde bedrijven ondernemen samen actie

Op 7 november konden 15 finalisten zich tijdens de 2e editie van FoodBytes! Londen presenteren aan het publiek dat bestond uit Rabobank-klanten, investeerders, ondernemers, media en andere marktleiders in de food- en agrisector. 3 finalisten kwamen als winnaar uit de bus. Zero Waste Biotech won de Judge’s Choice Award, Redefine Meat kreeg de People’s Choice Award en Lleaf nam de Highly Commended Award mee naar huis.

Winnaar 1: Zero Waste - BioTech : ‘Van voedselverspilling tot energie’

Zero Waste – BioTech uit Belfast ontwikkelde de Aero-D machine, een toestel dat voedselafval binnen 24 uur omzet in schone hernieuwbare energie en zuiver gecondenseerd water. Het produceert zelf geen afval en bevordert de circulaire economie. Het toestel vervangt tot vijf vuilnisbakken en is geschikt voor commerciële keukens.

Winnaar 2: Redefine Meat: ‘Duurzame, 3D-geprinte biefstuk op basis van plantenmateriaal’

Het Israëlische Redefine Meat gebruikt gepatenteerde 3D printing om op basis van plantaardige ingrediënten een alternatief te creëren voor vlees dat qua textuur, smaak en kookervaring lijkt op rundsvlees. Het bedrijf wil hiermee meer duurzame en schaalbare alternatieven voor de huidige vleesconsumptie promoten.

Winnaar 3: Lleaf Pty Ltd: ‘Lleaf Houses, beter dan Greenhouses’

Lleaf staat voor Luminescent Light Emitting Agriculture Films en is gevestigd in Australië. Het bedrijf ontwikkelt dunne vliezen van polymeer die het lichtspectrum in serres optimaliseert zodat de gewasopbrengst tot 40% verhoogt. Deze technologie kan zowel in bestaande als in nieuwe serres aangebracht worden.

Ontmoet de winnaars en hun projecten in deze korte video

 
 
Door te sparen bij Rabobank.be, kunnen wij o.a. groene innovaties de aandacht geven die ze verdienen.

Spaar mee voor een duurzame toekomst

De startups die aan FoodBytes! deelnamen, zijn actief op zoek naar methodes om de food- en agrisector efficiënter, gezonder en duurzamer te maken. Rabobank ondersteunt hen in hun initiatieven. Maar dat wordt enkel mogelijk gemaakt dankzij u. Want door te sparen bij Rabobank.be, kunnen wij o.a. groene innovaties de aandacht geven die ze verdienen.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.