Wat doet een bank met mijn spaargeld?

Uw spaargeld aan een bank toevertrouwen is zowel voor u als voor de bank positief. Bij Rabobank.be is de win-win nog sterker. Terwijl u spaart, werkt u mee aan de productie van duurzame voeding en minder voedselverspilling. 
  • 09 december 2019
Wat doet een bank met mijn spaargeld?
 
 
U spaart, Rabobank.be kan ondernemingen en initiatieven ondersteunen en tegelijk werken we samen aan een betere planeet.

De bank en uw spaargeld

Vraagt u zich ook af wat een bank precies doet met uw spaargeld?

Banken willen graag dat het geld dat u bij hen spaart ook voor hen opbrengt.

Dat geldt ook voor Rabobank.be. Alleen vinden wij het belangrijk dat geld niet alleen opbrengt, maar ook een duurzaam doel ondersteunt.
De spaargelden die door onze klanten aan ons worden toevertrouwd, worden prioritair gebruikt voor initiatieven en bedrijven die bijdragen aan meer gezonde, duurzaam geproduceerde voeding, minder voedselverspilling en meer respect voor de aarde.

Zo brengt uw spaarrekening niet alleen extra op voor u, maar is het een dubbele win-winsituatie. U spaart, Rabobank.be kan ondernemingen en initiatieven ondersteunen en tegelijk werken we samen aan een betere planeet. 

Benieuwd hoe we dat concreet aanpakken?
Lees hier alles over onze missie

Wat is uw voordeel?

Wanneer u uw spaargeld op een spaarrekening zet bij een bank, dan geeft u uw geld dus als het ware in bruikleen voor het verlenen van o.a. kredieten. Als vergoeding voor het ‘uitlenen’ van uw geld aan de bank, ontvangt u een spaarrente. 

Tegelijk wilt u uiteraard zo flexibel mogelijk met uw geld kunnen omspringen. Vandaar dat bij spaarproducten zowel het doel als de looptijd en het te sparen bedrag kunnen variëren. Daarom kunt u kiezen of u spaart op een rekening waarbij u uw spaargeld voor een langere periode toevertrouwt – wat voor de bank langetermijninvesteringen mogelijk maakt – of kiest voor een meer flexibele spaarrekening waarbij u op elk moment uw spaargeld kunt opvragen. 

Welke spaarrekening past bij u?

Bekijk bij de keuze van een spaarrekening dus wat voor u het beste resultaat oplevert. Vind de spaarrekening die het best bij u past en spaar mee voor meer duurzame voeding en minder verspilling.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.