Geld van de gezamenlijke rekening halen:
wat mag wel of niet? 

U opent samen een spaarrekening. Een belangrijke stap die goede afspraken vraagt. Hoe gaat u met zorg om met uw spaargeld? En mag u geld van de gezamenlijke spaarrekening zo maar gebruiken? 
  • 02 oktober 2019
samenwonen
 
Rabobank.be geeft u als samenwonenden volledige vrijheid over het beheer van uw spaargeld. Dat vereist dat u onderling goede afspraken maakt, want een goed beheer van kosten en spaargeld vermijdt heel wat kopzorgen.

Goede afspraken als basis

Rabobank.be geeft u als samenwonenden volledige vrijheid over het beheer van uw spaargeld. Dat vereist dat u onderling goede afspraken maakt, want een goed beheer van kosten en spaargeld vermijdt heel wat kopzorgen.

Zo bepaalt u zelf wie al dan niet geld van de rekening mag halen.

Mag u geld van een gezamenlijke rekening zomaar alleen gebruiken?

Ja, bij Rabobank.be krijgt u bij het openen van een rekening allebei een digipass. Hiermee kan elke partner afzonderlijk over het geld beschikken en de rekening beheren. Een partner kan dus afzonderlijk financiële verrichtingen doen, zelfs wanneer dit ingaat tegen de onderlinge afspraken. Als een partner een verrichting door de andere partner niet goedkeurt, dan komt de bank niet tussenbeide. 

Gelden er andere regels als u getrouwd bent?

Elke partner kan over het geld beschikken en de rekening beheren, of u nu gehuwd, wettelijk of feitelijk samenwonend bent.

Het is echter mogelijk dat er afspraken vastliggen in uw huwelijkscontract waarmee u verplicht rekening dient te houden. Daarom vragen wij u uw huwelijkscontract goed te checken alvorens u een gezamenlijke rekening opent. Dat vermijdt dat er later problemen opduiken.

Kunt u een volmacht aanvragen op de gezamenlijke rekening?

Rabobank.be verleent geen volmachten aan rekeninghouders. Zoals hierboven vermeld, bent u beiden volledig vrij om te beschikken over het geld op een gezamenlijke rekening. De bank komt niet tussenbeide.

 

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.