Een bank waar uw spaargeld wel nog welkom is?

Het idee klinkt steeds luider om op spaarboekjes 0% rente te geven. Willen de banken uw spaargeld eigenlijk nog wel?

En wat kunt u nog doen om te sparen?
  • 09 september 2019

Willen banken uw spaargeld eigenlijk nog? Rabobank.be alleszins wel!

Het is gebeurd. Het Deense Jyske laat als eerste bank in Europa haar rijkere klanten betalen om te mógen sparen. En in de Belgische bankwereld klinkt het idee steeds luider om op spaarrekeningen 0% rente te geven. Willen de banken uw spaargeld eigenlijk nog wel? En wat kunt u nog doen om te sparen?

Wat is er aan de hand?

Banken zijn wettelijk verplicht om 0,11% rente te geven op spaargeld dat minstens een jaar op een spaarrekening blijft staan: 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie.

Zelf halen zij dat rendement niet wanneer ze het geld van hun klanten op hun beurt in staatsleningen stoppen of bij de Europese Centrale Bank parkeren. Integendeel, ze steken er geld aan toe want de langetermijnrente heeft een historisch dieptepunt bereikt en de depositorente bij de Europese Centrale Bank bedraagt momenteel -0,40%.

Dat is de reden waarom veel banken uw spaarinspanningen belonen met een lagere rentevoet. De Deense bank Jyske mag alvast dienen als voorbeeld.

 
Het loont de moeite om eens bij verschillende banken te kijken, waar u gratis, veilig en aan een bovengemiddelde rente kunt blijven sparen.

Wat kunt u doen met uw spaargeld?

In het licht van deze tendens, welke opties hebt u dan nog?

Het loont allereerst de moeite om eens bij verschillende banken te kijken. U zoekt een bank die uw geld naar waarde schat en u er een goede rente voor in de plaats geeft.

Rabobank.be is zo’n echte spaarspecialist waar u gratis, veilig en aan een bovengemiddelde rente kunt blijven sparen. 

Verstandig sparen

Als u uw spaargeld spreidt en niet bij de bank plaatst waar u uw zichtrekening voor dagdagelijkse aankopen hebt, dan creëert u bovendien een ‘barrière’ tussen deze rekeningen. Dit helpt de verleiding gemakkelijker te weerstaan als u voor een impulsaankoop geld van uw spaarrekening wilt halen. Hoe langer het blijft staan, hoe meer u profiteert van de rente op uw spaargeld.

Meebouwen aan een gezonde economie

Banken willen het geld dat u spaart economisch laten renderen. Dit doen zij door dit geld te verstrekken aan mensen en bedrijven die het nodig hebben. Elke bank doet dit, ook Rabobank.be. Bovendien wil Rabobank met haar missie “Growing a better world together” ook bijdragen aan een duurzamere voedselketen. Met de hulp van solide partners, uitgebreide netwerken en het spaargeld van onze klanten willen wij nu en in de toekomst ondernemers in de food en agri-sector ondersteunen zodat de beschikbaarheid van voedsel en de toegang ertoe verbeterd wordt, gezonde voeding wordt gestimuleerd en de voedselketen stabieler wordt gemaakt. Zo bouwt u dus mee aan een gezonde economie

En wat als u plots uw spaargeld nodig hebt? Geen zorgen, u kunt op elk moment aan al uw spaargeld. Want op onze gereglementeerde spaarrekeningen blijft uw geld steeds voor u beschikbaar.

 

Wilt u zorgeloos sparen, met een mooi rendement, en tegelijk meebouwen aan een betere wereld? Uw geld blijft welkom en is in goede handen bij Rabobank.be.

Open in enkele eenvoudige stappen uw online spaarrekening

Wij waarderen uw mening

Gelieve uw initialen correct in te vullen.

Gelieve uw reactie correct in te vullen.

Wees er als eerste bij om een reactie te plaatsen.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.