Rabobank en TERRA Food & Ag Accelerator: speeddating voor duurzame ondernemers

Waar het innovatieplatform FoodBytes! nieuwe projecten de markt laat aftoetsen, zorgt TERRA Food & Ag Accelerator voor de grote lancering. Duurzame, vernieuwende projecten, experts, beleidsmakers en gevestigde bedrijven: de ideale mix om ambitieuze ideeën succesvol tot leven te brengen.

  • 27 augustus 2019

Zuurstof voor nieuwe projecten

Investeren in een betere en duurzamere toekomst kan niet zonder kredieten en financiële middelen. Maar dit is niet voldoende. Bij Rabobank vinden we het dan ook belangrijk om een stap verder te gaan en niet alleen financiële ondersteuning te bieden. Nieuwe projecten krijgen ook zuurstof via netwerken van experts en bedrijven die willen samenwerken en hun expertise willen delen. 

Het delen van kennis en expertise moedigt ondernemers aan om vernieuwende pilootprojecten op te starten en uit te rollen. Rabobank wil hierbij helpen met expertplatformen zoals FoodBytes! en TERRA Food & Ag Accelerator.

Wat is TERRA Food & Ag Accelerator?

TERRA Food & Ag Accelerator brengt start-ups en grote bedrijven samen zodat ze hun krachten kunnen bundelen voor de lancering van succesvolle pilootprojecten. De focus ligt op duurzame innovaties met een sociale impact. Dit platform is grootschaliger dan FoodBytes! en hanteert bovendien een strenge selectieprocedure: start-ups moeten grote bedrijven overtuigen via een uitgebreide presentatie van hun project. Wat maakt hen de moeite waard?

 
 
 
 
De pilootprojecten die door TERRA Food & Ag Accelerator ondersteund worden, leveren een schat van data op die waardevol zijn voor start-ups en samenwerkende bedrijven.

Wat zijn de voordelen?

  • TERRA Food & Ag Accelerator geeft start-ups de kans om de haalbaarheid van nieuwe projecten en ideeën te testen in samenwerking met bedrijven.
  • De pilootprojecten leveren een schat van data op die waardevol zijn voor de start-ups en de bedrijven die ermee willen samenwerken.
  • Dankzij TERRA Food & Ag Accelerator kunnen innovatieve projecten op de testbank gelegd worden, wat niet mogelijk zou zijn zonder de ondersteuning van dit platform.
  • En last but nog least: bij succes staat de deur open voor partnerships en investeerders.

ReGrained en Griffith Foods: voorbeeld van succesvolle samenwerking

ReGrained en Griffith Foods tonen dat een ontmoeting bij TERRA Food & Ag Accelerator uit kan groeien tot een stevig partnerschap. De voedingsstart-up ReGrained verwerkt bijproducten van brouwerijen tot echte superfoodingrediënten. Zo worden de bijproducten hergebruikt en komen ze niet op de afvalberg terecht. 

Begin 2019 kondigden de zaakvoerders van ReGrained aan dat Griffith Foods, een bedrijf dat wereldwijd sterk staat in de ontwikkeling van voedingsproducten en ingrediënten, 2,5 miljoen USD investeert in hun bedrijf. Dit partnerschap biedt ReGrained een unieke kans om haar complexe processen in verwerkingstechnologie op te waarderen en haar producten succesvol te commercialiseren.

Synergie tussen ImpactVision en BSM

De succesvolle samenwerking tussen de start-up ImpactVision en BSM bewijst het belang van het platform FoodBytes! als opstapje naar het grotere werk.

ImpactVision begon als start-up bij het FoodBytes!-platform en vond zo haar weg naar TERRA Food & Ag Accelerator. Het bedrijf - opgericht in 2015 – ontwikkelt hoogtechnologische software op maat van bedrijven die levensmiddelen produceren, vervoeren, bewerken en verhandelen. Het stelt hen in staat om de kwaliteit van hun producten nauwgezet in het oog te houden. Concreet kunnen bedrijven potentiële besmettingsbronnen voor voedsel in reële tijd opsporen, zodat mogelijke voedselverspilling proactief aangepakt wordt.

Het succes van deze start-up zette het bedrijf Beta San Miguel (BSM) - de grootste suikerproducent van Mexico - aan om een intensieve samenwerking op te starten.

Rabobank brengt dus mensen en bedrijven samen, koppelt innovatie aan expertise en ideeën aan ervaring. Door mensen, mogelijkheden en investeerders met elkaar in contact te brengen nemen we zo grote stappen vooruit in de ontwikkeling van een duurzamere toekomst. 

Door te kiezen voor Rabobank.be als spaarbank, draagt ook u bij aan een betere toekomst. Dankzij de spaargelden van onze trouwe klanten, kunnen we blijven investeren in toekomstgerichte projecten en duurzame innovaties.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.