Is een spaarrekening veilig?

Staat uw spaargeld veilig op een spaarrekening bij een bank? Wat zijn de risico’s? En hoe weet u dat de bank met evenveel zorg omspringt met uw geld als u zelf zou doen? Bewust en veilig sparen, begint met goede informatie. 
  • 30 augustus 2018

Veilig sparen

De financiële crisis raakte niet alleen aan het kapitaal van heel wat mensen, maar ook aan het vertrouwen in financiële instellingen. Wat te doen met uw spaargeld? Onder uw matras bewaren dan? Nee, dat hoeft zeker niet. Want een spaarrekening biedt de nodige bescherming: tegen ongewenste bezoekers én bij eventuele problemen van uw bankinstelling.  In Europa zijn alle kredietinstellingen immers verplicht aangesloten bij een depositogarantiestelsel.

Depositogarantiestelsel

Alle financiële instellingen in België zijn verplicht aangesloten bij het Garantiefonds. Rabobank.be is als onderdeel van Rabobank lid van de Nederlandse depositogarantie. Het effect is echter hetzelfde. Uw kapitaal wordt gewaarborgd tot 100.000 euro per bank en per persoon. Gaat uw bank failliet? Dan ontvangt u een vergoeding gelijk aan het totale bedrag van uw zichtrekening, spaarrekening, termijnrekening en kasbons samen. Tot 100.000 euro in totaal, per persoon. Staan uw rekeningen op naam van uzelf en uw partner? Dan hebt u beiden recht op een waarborg tot 100.000 euro. Goed nieuws dus. Maar wat als u beschikt over een groter kapitaal? 

Onze dagelijkse inspanningen garanderen ons al jarenlang een hoge positie op de lijst van World’s Safest Commercial Banks.

Veilig sparen = onze prioriteit

De wettelijke bankgarantie is één ding. Maar sommige banken zijn nog veiliger dan andere banken. Door de coöperatieve structuur is Rabobank.be niet beursgenoteerd en dus ook minder gevoelig voor de grillen van de internationale financiële markten. Behoedzaam bankieren zit in onze genen. En dat doen we met succes. Onze dagelijkse inspanningen garanderen ons al jarenlang een vermelding op de lijst van World’s Safest Commercial Banks.

Hoe veilig is uw bank?

Vergelijk de kredietwaardigheid van uw bank met die van Rabobank.be: check hier de ratings van onafhankelijke ratingbureaus.

Veilig sparen is voor Rabobank.be een topprioriteit. Uw spaargeld staat dus veilig op uw spaarrekening. Bovendien bieden wij een gezonde marktconforme rente. Uw geld brengt dus geld op.

Wij waarderen uw mening

Gelieve uw initialen correct in te vullen.

Gelieve uw reactie correct in te vullen.

Reacties

Deze info is interessant maar is een spaarrekening bij Rabobank te verkrijgen met contact met papieren en via een werkelijk bankkantoor of moet alles via het www en on line gebeuren. Want dat zou ik een groot nadeel vinden. Ik heb nog graag contact met MENSEN en niet alleen maar via een toestel PC - Smartphone enz

S.B. 13 september 2018

Bedankt voor uw reactie. Als internetbank werken wij echter uitsluitend online. Zo kunnen we onze kosten laag houden en u blijvend aantrekkelijke condities bieden: een hogere rente én een gratis dienstverlening.
Een rekening openen, beheren, afsluiten of wijzigen gebeurt enkel via internet of door ons de nodige instructies per post door te sturen.
Het spreekt voor zich dat u steeds via telefoon (03/289.28.88) of mail (info@rabobank.be) contact met ons kan opnemen indien u hulp nodig hebt. Het is daarbij aan te raden dat u aan de computer zit op het moment dat u contact opneemt zodat we u stap voor stap kunnen begeleiden.

Rabobank.be 14 september 2018

Ik kreeg van u graag meer info over de werking en het sparen bij de Rabobank is dit mogelijk met papier via een kantoor en een kantoorhouder of enkel via de website on line????

Dank vor een reactie

N.B. 13 september 2018

Hartelijk dank voor uw reactie. Rabobank.be is een internetbank en werkt dus uitsluitend online. We staan echter steeds ter beschikking om u te helpen via telefoon (03/289.28.88) of mail (info@rabobank.be).

Rabobank.be 14 september 2018

zeer tevreden

G.C. 28 september 2018

Bedankt voor de informatie

K.S. 28 september 2018

Wij volgen de laatste jaren de ratings,eerder dan de afschuwelijke lage rente, dus Rabobank !

M.P. 28 september 2018
Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.