Bewust sparen door een spaarrekening te openen bij een tweede bank

Uw spaargeld laten groeien, zonder dat het u al te veel moeite kost. Dat kan! Door een fysieke afstand te creëren tussen uw spaargeld en uzelf, wordt sparen een stuk gemakkelijker. Weersta verleiding en spaar in alle veiligheid en vertrouwen bij een tweede bank. 
  • 22 juli 2019

Laat uw spaargeld groeien, in alle veiligheid

U springt met zorg om met uw vermogen en wilt bewust sparen. Kiezen voor een veilige, betrouwbare bank met goede voorwaarden is dan een belangrijke eerste stap. Maar hoe zorgt u voor dat extra duwtje in de rug? Daar kan een spaarbank u bij helpen. Door uw spaargeld te spreiden en een spaarrekening te openen bij een andere bank dan deze die uw dagelijkse financiën beheert, geeft u uw vermogen een boost. En wel om meerdere redenen.

1. Sparen dankzij fysieke en mentale afstand

Aan het begin van elke maand schrijft u een vast bedrag van uw loon over naar uw spaarrekening. Dat is een goed idee, want zo bouwt u actief aan uw financiële buffer. Maar hoe verder de maand vordert, hoe meer u in de verleiding komt om toch wat geld terug op te nemen en uit te geven… Bouw aan uw financieel zelfvertrouwen en zet een deel van uw geld op een spaarrekening bij een spaarbank. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door uw spaargeld op deze manier letterlijk te scheiden van het geld dat u via uw zichtrekening gebruikt voor uw dagelijkse behoeften, u uw spaargedrag optimaliseert. Dit werd ook door Rabobank.be aangetoond in een experiment.

Daarnaast kunt u uw spaargeld een stevige basis geven door te kiezen voor een spaarbank die u aantrekkelijke voorwaarden op lange termijn biedt, de nodige kennis in huis heeft en geen kosten aanrekent. Zo kunt u uw spaargeld in alle vertrouwen laten groeien. 

2. Wees technologie te slim af

Met de steeds snellere en betere technologie, is uw spaargeld nooit ver weg. Met enkele muisklikken hebt u geld van uw spaarrekening opgevraagd en uitgegeven. Technologie maakt u het leven gemakkelijker, maar dat is niet altijd in uw voordeel. Die impulsbetalingen zijn immers nefast voor uw financiële buffer en financiële tevredenheid. Staat uw spaargeld echter bij een spaarbank, dan is die stap minder snel gemaakt en houdt u grip op uw uitgave- en spaarpatroon. Zo spaart u in alle rust verder.

3. Kies voor maximale veiligheid

Uw spaargeld spreiden zorgt voor een optimale bescherming. In Europa zijn alle kredietinstellingen immers verplicht aangesloten bij een Depositogarantiestelsel (DGS). Rabobank.be is een onderdeel van de Nederlandse Coöperatieve Rabobank U.A. en  aangesloten bij het Nederlandse depositiegarantiestelsel. Indien een Belgische of Nederlandse bank in problemen komt, ontvangt u een vergoeding die gelijk is aan het totale bedrag van uw zichtrekening, spaarrekening, termijnrekening en kasbons samen, met een maximum van 100.000 euro, per bank. Spreidt u uw spaargeld en zet u een gedeelte apart bij een spaarbank, dan rust er op dat spaargeld dus ook een waarborg van 100.000 euro. Uw spaargeld staat op die manier steeds veilig en bovendien geniet u van een maximale bescherming

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.