Artikels

Sparen is emotioneel gedreven. Bent u tevreden, dan zult u sneller een centje opzijzetten. Bent u triest, dan zult u gemakkelijker een impulsaankoop doen. Met zowel een fysieke als mentale barrière wordt sparen bijna zo gemakkelijk als uitgeven.

Plastic verpakkingen zijn lang vanzelfsprekend geweest. Intussen weten we wel beter en ontstaan er steeds meer initiatieven om plastic te verbannen. Maar is het gras echt groener aan de plasticvrije overkant?

Moet ik zakgeld geven aan mijn kind? Vanaf wanneer en hoeveel? De Gezinsbond geeft antwoord op 5 praktische vragen rond zakgeld en financiële opvoeding. 

Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze in de volksmond. En dat is niet minder waar wanneer het tot geld en sparen komt. De eerste financiële stapjes van uw kind bepalen mee hoe goed zij later met geld zullen omgaan. Daarom geven we hier enkele tips.

Sparen voor een onzekere toekomst wordt steeds moeilijker naarmate onze levensverwachting stijgt. U moet keuzes maken voor een oudere versie van uzelf ver in de toekomst. Hoe kunt u dat het beste aanpakken?

U wilt ongestoord kunnen sparen, maar u vraagt zich af wat er gebeurt als u er helemaal niet naar omkijkt voor een lange tijd. Hier zijn enkele zaken die u moet weten.

Om de impact van de klimaatopwarming en het extreme weer op onze landbouw te verminderen, zoeken steeds meer landbouwers naar klimaatbestendige methoden. Aan welke oplossingen werken ze?

Spaart u aan het begin of aan het einde van de maand? Waarvoor spaart u? En over hoeveel spaarrekeningen beschikt u? Inzicht in het eigen spaargedrag kan voordelig zijn.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.