Growing a better world together

Een betere wereld, een leefbare planeet voor iedereen... Dromen we daar eigenlijk niet allemaal van?

Wilt u ook uw steentje bijdragen?

Start met sparen

Hoe werkt het?

Vul het formulier in1

U opent een spaar-
rekening bij Rabobank.be

2

We investeren uw spaargeld
onder meer in duurzame projecten

verstuur het formulier3

U ontvangt stabiele
rentes op uw spaargeld

Start met sparen

Klantverhaal: slaafvrije chocolade

Tony's Chocolonely heeft als doel het volledig slaafvrij maken van haar chocolade. In de chocolade-industrie komt slavernij en kinderarbeid helaas nog veelvuldig voor.

Door ervoor te zorgen dat de cacaoboeren voldoende verloond worden zodat ze hun werkwijze kunnen optimaliseren, zorgt Tony's Chocolonely ervoor dat de cacaoboeren geen kinderen meer inzetten.

Rabobank was in eerste instantie een belangrijke financier van het project, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste partner die meedenkt over de uitbouw van het netwerk.

Slim omgaan met energiestromen

Scholt Energy is een onafhankelijk energieleverancier die zakelijke klanten helpt hun energie aan te kopen op het interessantste marktmoment. Ze hebben daarvoor niet alleen toegang tot de traditionele termijnmarkt, waar je een vaste prijs betaalt voor een bepaalde periode, maar ook tot de dagmarkt, waar je vaak voordeliger energie kan inkopen.

Zij bieden bedrijven niet alleen mogelijkheden aan om hun energie voordelig in te kopen, maar ook om hun verbruik te sturen in functie van energiebeschikbaarheid. In periodes waarin de vraag groot is en het aanbod klein, kan een bedrijf bijvoorbeeld zijn koelsysteem een tijdje uitschakelen of op andere manieren zijn productie aanpassen. En als het energie-aanbod stijgt, net het omgekeerde natuurlijk.

 

Start-ups en ondernemers tegen voedselverspilling

Rabobank lanceerde FoodBytes! in 2015 in San Francisco, als onderdeel van de Rabobank Banking for Food strategie. FoodBytes! biedt innovatieve start-ups in de FoodTech, AgTech en Consumer Goods industrie toegang tot het netwerk van Rabobank om hun bedrijf te laten groeien.

Via FoodBytes! kunnen creatieve ideeën uitgroeien tot renderende projecten die de strijd aangaan tegen de wereldwijde voedselverspilling. Ook recent behaalde FoodBytes! weer heel wat successen waar we trots op terugkijken.

 
Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip. weinig minuten.