Terug naar banktermen

Wat is een rating?

Een rating of kredietbeoordeling wordt gegeven door een onafhankelijk ratingbureau of kredietbeoordelaar. Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zijn de bekendste.

Kredietbeoordelaars zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van de financiële gezondheid of kredietwaardigheid van een bank. Ze onderzoeken hoe groot het risico is op financiële problemen of faillissement en koppelen hier een score of ‘rating’ aan. Doorgaans wordt er gewerkt met een letterscore, waarbij A de hoogste score is. Hoe lager de letter, hoe groter het financieel risico bij de bank. Uw geld staat dus een stuk veiliger bij een bank met een AAA-score dan bij een bank met een C- of D-score. Het is dan ook een goed idee om de rating van een bank te controleren voor u een keuze maakt.
Wist u dat Rabobank topscores krijgt voor haar kredietwaardigheid?

Blijf echter ook naast de rating voldoende kritisch, want ratings worden berekend door mensen en zijn dus niet altijd foutloos of 100% up-to-date. Hou daarom bij uw keuze voor een bank ook rekening met bijkomende informatie zoals de aansluiting bij een depositogarantiestelsel en extra garanties rond veiligheid.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip. weinig minuten.