Terug naar banktermen

Wat is een depositogarantiestelsel?

Geld dat op de bank staat, bijvoorbeeld op een spaarrekening, heet een ‘deposito’. Het depositogarantiestelsel stelt ‘deposito’s’ of spaargeld veilig in het geval de bank financiële problemen krijgt. Gaat uw bank failliet? Dan krijgt u toch (een deel van) uw geld terug.

De vergoeding waar u aanspraak op kan maken hangt af van het stelsel waarbij uw bank is aangesloten. De meerderheid volgt echter de Europees opgelegde minimumbedragen. Hierbij bedraagt de vergoeding 100.000 euro per rekeninghouder, per bank. Hebt u een gezamenlijke spaarrekening bij de bank die failliet gaat? Dan dekt het depositogarantiestelsel een bedrag tot 100.000 euro per rekeninghouder.

Alle financiële instellingen in België zijn verplicht aangesloten bij het Garantiefonds. Rabobank.be is als onderdeel van Coöperatieve Rabobank U.A. lid van de Nederlandse depositogarantie. Het effect is echter hetzelfde. Uw kapitaal wordt gewaarborgd tot 100.000 euro per bank en per persoon, dus ongeacht het aantal rekeningen. Gaat uw bank failliet? Dan ontvangt u een vergoeding gelijk aan het totale bedrag van uw zichtrekening, spaarrekening, termijnrekening en kasbons samen, met een maximum van 100.000 euro.

Goed nieuws dus. Bij Rabobank.be spaart u in alle veiligheid, daar zorgen we elke dag voor.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip. weinig minuten.