Intentie tot beëindiging van de activiteiten van Rabobank.be

 

De Rabobank Groep heeft recent de intentie meegedeeld om de activiteiten van haar online spaarbank Rabobank.be te beëindigen door het afbouwen van de activiteiten.

Wij willen u in alle openheid op de hoogte brengen. Voorlopig verandert er niets voor onze klanten. Rabobank.be benadrukt dat zij haar wettelijke en contractuele verplichtingen zal respecteren en dat zij, zoals steeds, haar klanten integer zal behandelen.

  • Wat betekent dit voor u als klant?

    Wij willen u op een transparante manier blijven informeren, ook al verwachten wij pas over enkele maanden duidelijkheid over de manier waarop deze afbouw zal uitgevoerd worden. Zodra alle opties onderzocht zijn, wordt u als eerste op de hoogte gebracht van de mogelijke gevolgen voor u.

    In tussentijd verandert er niets voor u persoonlijk: u beheert uw bankzaken 100% online, en onze klantendienst blijft u graag verder helpen. Onze klanten blijven onze prioriteit.

  • Wat betekent dit voor uw spaargeld?

    Wij willen benadrukken dat deze oefening geen gevolgen heeft voor de werking of de veiligheid van Rabobank of voor uw spaargeld. Uw spaargeld is en blijft in goede handen. Rabobank heeft een uitstekende kredietwaardigheid en zal haar wettelijke en contractuele verplichtingen nakomen.

Wees alert voor phishingberichten over deze communicatie

Stuur nooit uw digipass op, deel nooit persoonlijke gegevens zoals uw pincode of gebruikersnummer per telefoon, e-mail of sms en let op voor nepwebsites of valse e-mails in naam van Rabobank.be.

Lees ook onze tips om phishing te vermijden.

Veelgestelde vragen

Het spaargeld dat via Rabobank.be werd opgehaald is altijd  strategisch en zinvol  geweest om de liquiditeit van de Rabobank Groep veilig te stellen.

De combinatie van lage debetintrestvoeten, een sterke instroom van spaargeld in Nederland en goedkope financiering via de Europese Centrale Bank heeft een negatieve impact op de leefbaarheid van de online spaarbanken van Rabobank in Europa. De spaargelden die Rabobank.be ophaalde voor de Rabobank Groep zijn niet langer nodig en kosten de bankgroep veel geld.

Als de Rabobank Groep een gezonde en stabiele bank wil blijven en haar rentabiliteit ook in de toekomst veilig wil stellen, dienen de intrestkosten af te nemen. Het afbouwen van de Rabobank online spaarbanken binnen Europa is één van de maatregelen die daartoe zou bijdragen.

Ja, absoluut. Uw geld is en blijft veilig bij Rabobank.be en is te allen tijde beschikbaar.

De Rabobank Groep heeft een zeer goede rating voor kredietwaardigheid. We zijn een van de meest veilige commerciële banken ter wereld.

De Rabobank Groep heeft de intentie meegedeeld om de activiteiten van haar online spaarbank Rabobank.be te beëindigen door het afbouwen van de activiteiten.

Omdat dit proces nog maar heel recent werd opgestart, is er op dit moment nog geen aanvullende informatie beschikbaar over de manier waarop deze afbouw zal uitgevoerd worden. Het zal nog enkele maanden duren voor we meer duidelijkheid hebben. Dit alles heeft geen enkele impact op de dienstverlening aan onze klanten. Uw spaarrekening blijft momenteel dus actief en alle contracten die u met de bank hebt blijven van kracht.

Er verandert niets aan onze dienstverlening aan onze klanten. De tevredenheid van onze klanten blijft onze prioriteit. De klantendienst blijft verder werken zoals voorheen. Het is mogelijk dat het tijdens deze periode drukker is dan normaal, maar we doen er alles aan om u zo snel mogelijk te woord te staan. Alvast bedankt voor uw begrip.

Wij staan voor u klaar.
Elke werkdag van 8:30 tot 19:00
Vrijdag tot 18:30
medewerker 1 medewerker 2
Gelieve enkel, minimum 9, cijfers te gebruiken voor uw telefoonnummer. Server Error. Bedankt! We bellen u zo snel mogelijk terug.
En wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Opgelet

U bent al een tijdje inactief op de beveiligde site. Uw sessie wordt afgesloten over weinig seconden.

Opgelet

Er staan nog niet-getekende overschrijvingen in uw verzamelmap. Onderteken uw verzamelmap meteen of log nu uit en onderteken de overschrijvingen op een later tijdstip.